Genieten van het leven in een energieneutrale woning

VitaalWoning: een innovatief woonconcept

Uw VitaalWoning is uniek en innovatief. Dankzij de zonnepanelen, warmtepomp en WTW en de slimme bouwwijze is de woning volledig zelfvoorzienend in de energievoorziening. Hierdoor daalt uw energiefactuur tot nul. Het huis is luchtdicht geïsoleerd en wordt continu voorzien van verse lucht, die naar behoefte wordt gekoeld of verwarmd door de efficiënte warmte terugwininstallatie. De warmtepomp verwarmt uw woning en uw water. Er is geen gasaansluiting, waardoor u al direct voldoet aan de nieuwste bouwvoorschriften.

Uw VitaalWoning is vliegensvlug beschikbaar en duurzaam gebouwd

De bijzondere bouwwijze maakt uw VitaalWoning nóg interessanter. Het huis bestaat uit losse componenten die vooraf volledig zijn samengesteld in de fabriek. In elk onderdeel zijn op esthetische wijze de nodige technieken in wanden en plafonds verwerkt, op een zodanige manier dat ze altijd bereikbaar blijven voor onderhoud. De delen worden vervolgens vliegensvlug op een paalfundering op de woonlocatie geplaatst en gemonteerd. U kunt daardoor al snel na aanvang van de bouw wonen in uw nieuwe huis. Deze aanpak zorgt voor de hoogste kwaliteit en de laagst mogelijke kosten, met een zeer aantrekkelijke aanschafprijs en lage woonlasten. Ook is deze manier van bouwen erg duurzaam: materialen en arbeid worden zeer efficiënt gebruikt. Dit zorgt voor een lagere milieubelasting, minder transport en afval. Met ruim 82% minder CO2-uitstoot dan een traditioneel gebouwd nieuwbouwhuis en een EPC van maximaal 0 heeft uw VitaalWoning een zeer beperkte ecologische voetafdruk. Dat geeft u toch een fijn gevoel?!

Duurzaamheid in vogelvlucht

Qua installatietechnieken vindt u in de woning:

  • De zonnepanelen, die zijn gemonteerd op het dak van de carport boven de oprit en deels boven het platte dak van de woning. De omvormer bevindt zich in de berging in de techniekkast.
  • De warmte terugwininstallatie (WTW), voor een constante toevoer van verse lucht in de woning via de ventilatie, zonder dat daarbij warmte verloren gaat of onnodig veel energie gebruikt wordt. Dit apparaat balanceert de temperatuur van de aan- en afgevoerde verse lucht. In de winter wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de van buiten aangevoerde koudere lucht te verwarmen. Eenmaal gecreëerde warmte wordt dus optimaal hergebruikt. De benodigde luchthoeveelheid wordt op twee plaatsen in de woning automatisch geregeld door de CO2-regeling. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een goede luchtkwaliteit.
  • De luchtwarmtepomp, voor uw verwarming en uw warme water. Eenmaal gecreëerde warmte wordt dus optimaal hergebruikt én u heeft geen gas meer nodig!
  • De vloerverwarming, deze is geplaatst onder de cementdekvloer van de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamers, berging en hal. De temperatuur stelt u centraal in via de klokthermostaat in de woonkamer. Optioneel kunt u aparte temperatuurzones laten voorzien.
  • De domotica, waarmee de VitaalWoning u ondersteunt in uw leefcomfort. Met het ONE Smart Control domoticasysteem kunt u tegelijkertijd ook de verschillende installaties bedienen en de werking ervan bijhouden. Een ander voordeel is dat storingen op afstand verholpen kunnen worden. Ook kan u uw wooncomfort nog verder vergroten door extra modules te installeren voor zorg, beveiliging en bediening. De woning wordt inclusief onderhoudscontract opgeleverd om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

Lees verder: personaliseringsmogelijkheden

 

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met:

AB&P Vaassen

AB & P Vaassen

Roersingel 6
6041 KX Roermond
tel. 0475 331 133
info@vaassen.nl


Aan de inhoud van deze website of de brochure, inclusief tekeningen, teksten en impressies kunt u geen rechten ontlenen.