Genieten van het leven in een energieneutrale woning

Uw VitaalWoning ondersteunt u in uw leefcomfort

Met de technologie van vandaag, kan uw woning u méér bieden dan enkel een fijne woonomgeving. Afhankelijk van uw wensen en behoeften, kan de VitaalWoning u slim ondersteunen. De basis hiervoor is het ONE Smart Control domoticasysteem, dat u bedient via uw smartphone, tablet, of drukknoppen in de woning.

De volgende standaardfuncties zijn voorzien:

  • monitoring van de zonnepanelen, de warmte terugwininstallatie, de luchtwarmtepomp en de verwarmingsinstallatie,
  • doorsturen van meldingen naar personen en organisaties buiten de woning (via internet),
  • basiscomputer om uw volledige woning te automatiseren.

Automatiseer uw huis voor meer comfort, veiligheid en energiebesparing

Voor een nog groter leefcomfort, kunt u de automatisering van uw huis verder uitbreiden, zodat het helemaal aansluit bij uw persoonlijke behoeften.

Verlichting en verduistering

Deel uw woning in verlichtingszones in, met verschillende sferen, dimmogelijkheid, automatische in- en uitschakeling van lampen zodra het buiten donker of licht wordt, uitschakeling van alle verlichting ineens bij het slapen gaan of het verlaten van het huis, bewegingsmelders.

Eenvoudig te bedienen via een app op uw smartphone of tablet en de gewone lichtschakelaars in huis. Op dezelfde manier bedient u gordijnen, zonwering of luifels. U kunt deze functie zelfs koppelen aan de weersverwachting, zodat u een bericht krijgt als er slecht weer verwacht wordt.

Klimaat

ONE Smart Control bestuurt de verwarming en de ventilatie op slimme wijze. Heeft u bezoek en zijn er meer personen in de woning dan gebruikelijk? Dan zorgt de ventilatie automatisch voor voldoende verse lucht. Na installatie van optionele modules, bedieningen en eventuele temperatuursensoren, bestuurt de huisautomatisering de verschillende verwarmingszones, gordijnen of zonneschermen om de stralingswarmte van de zon te laten helpen bij de verwarming van het huis, volgens uw eigen voorkeuren.

Beveiliging

Ook voor een veilig gevoel doet u een beroep op uw huisautomatisering. Met een optionele module sluit u snel een alarmsysteem aan. Of wat denkt u van een camera met gezichtsherkenning bij de voordeur, voor een veilige toegang en de mogelijkheid om via uw smartphone de gast te zien en te spreken, ook als u niet thuis bent? Ook kunt u een toegangscode geven aan bijvoorbeeld de poetsvrouw, die alleen op een bepaalde dag of tijdstip werkt. Of misschien vindt u een paniekknop interessant, om bij een mogelijke calamiteit direct te reageren en hulp in te roepen? Ook is het mogelijk om een bewegingssensor aan het systeem te koppelen, die een signaal naar uw familie stuurt als u – bijvoorbeeld door een val – langere tijd niet beweegt in een ruimte. Een andere praktische mogelijkheid is om ONE Smart Control uw huis te laten ‘bedienen’ tijdens uw afwezigheid. Gordijnen gaan open en dicht en de verlichting gaat aan en uit, net alsof u thuis bent. En hebt u voor het weggaan vergeten om de oven of het strijkijzer uit te zetten? Dan doet u dat eenvoudig via uw smartphone, waar u ook bent.

Energiebesparing

Ook al is uw VitaalWoning energieneutraal, energiebesparing blijft interessant. Het domoticasysteem monitort niet alleen de opbrengst van de zonnepanelen en uw energieverbruik. U kunt het ook gebruiken om energie te besparen. Bijvoorbeeld door de eco-stand te gebruiken. Daarmee gaan in één klik alle lichten uit, worden alle apparaten in sluimerstand volledig uitgeschakeld en blijven enkel de toestellen werken die echt nodig zijn. Heel handig als u het huis verlaat, of als u gaat slapen.

Onderhoudscontract

Voor een optimale prestatie van de zonnepanelen, de luchtwarmtepomp, de warmte terugwininstallatie en het domoticasysteem en de garantie op de gebruikte onderdelen, wordt uw VitaalWoning opgeleverd inclusief een onderhoudscontract met een 24 uurdienst voor eventuele calamiteiten (incl. jaarlijks vervangen van filters WTW en onderhoud warmtepomp, excl. vervangen van onderdelen buiten de garantieperiode).

Financiering voor senioren

Als u AOW ontvangt of binnen 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt, kunt u te maken krijgen met aangescherpte financieringsregels. Voor een veilige en verantwoorde hypotheek met een lage rente, goede voorwaarden en indien mogelijk NHG brengen wij u graag in contact met een deskundige hypotheekadviseur.

Lees verder: technische gegevens

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met:

AB&P Vaassen

AB & P Vaassen

Roersingel 6
6041 KX Roermond
tel. 0475 331 133
info@vaassen.nl


Aan de inhoud van deze website of de brochure, inclusief tekeningen, teksten en impressies kunt u geen rechten ontlenen.